Ønsk dit eget webinar i 2022 - det er gratis for dig. Har du en god idé til et fremtidigt webinar tema, ønske til dato og tidspunkt for afholdelse og evt. forslag til oplægsholder, så skriv til os. Emnet skal ligge indenfor europæiske temaer, da webinarerne er økonomisk støttet af Europa-Nævnet. Ligger dit ønske udenfor dette emne så skriv alligevel - vi kan eventuelt finde en anden løsning. Vær gerne i god tid - 4-6 uger. https://podio.com/webforms/26880966/2053076

Se alle webinarerne her

Torsdag den 24/2 kl. 10.00-11.00
MEP-udfordringen: Digitalisering og Demokrati - Du bestemmer da selv hvad du læser, ikke?
Debat med Christel Schaldemose, medlem af Europa-Parlamentet for Socialdemokratiet og Ask Hesby Krog, analysechef, Digitalt ansvar
Da internettet kom til verden, opstod en stor optimisme omkring fremtidens demokratiske samtale. Evnen til at kommunikere over store afstande, med hurtig hastighed, indvarslede muligheden for en mangfoldig demokratisk samtale styret af verdensbefolkningen selv helt uden om de traditionelle medier. Bill Gates, manden bag Microsoft, udtalte endda at ”Internettet former sig til at blive den globale landsbys offentlige plads”. 
Det er dog svært at spå, specielt om fremtiden, og virkeligheden rettede sig ikke efter idealisternes vision om en global samtale. Med udgangspunkt i den demokratiske samtale, har vi budt en Europaparlamentariker til samtale med en ung aktør om vores fælles færden på internettet.
Hvad end det handler om ekkokamre på de sociale medier, eller den voksende mængde af falske-nyheder glæder vi os til at byde velkommen til en snak om hvad den digitale verden gør ved vores demokrati – på godt og ondt. 
https://podio.com/webforms/26969998/2063576

Fredag den 25/2 kl. 10.00-11.00
MEP-udfordringen: Klimakampen: Hvad er greenwashing, og er EU’s klimaplan ambitiøs nok?
Deltag i debatten med Morten Helveg, Medlem af Europa-Parlamentet og Nadia Gullestrup Christensen, forperson for ungeklimarådet. Der er tilknyttet undervisningsmaterialer.
Selvom samfundet er travlt optaget af corona-krisen, er klimakampen absolut ikke gledet i baggrunden. Formanden for Europa-Kommissionen Ursula Von der Leyen udtalte i forbindelse med COP 26, at det er nu der skal handles, og at vi som europæere har en oplagt mulighed for at ændre på historiens gang. 
I Frankrig har vi set de gule veste på gaderne, og Arla har mærket deres mælk Co2 neutral. Vi vil alle en grøn udvikling, men er vi klar til at forandre vores levevis? 
Vi har budt en Europaparlamentariker til samtale med en ung aktør om EU’s fremtidige klima-planer. 
Vi tager udgangspunkt i spørgsmålet ”Er EU’s klimaplan, Fit for 55, ambitiøs nok?”, og følger op på problemstillinger som hvordan EU vil bekæmpe greenwashing, og hvad en ’retfærdig omstilling’ i virkeligheden betyder.
https://podio.com/webforms/26970017/2063577

Onsdag den 9/3 kl.9.45-10.45
Franske revolutioner?
I april skal franskmændene vælge ny præsident. Også denne gang tegner det til at blive en begivenhedsrig affære med mange kandidater en polariseret og frustreret befolkning og et uforudsigeligt resultat. Uanset hvordan det går, er valgkampene de mest intense øjeblikke i det franske demokrati. De stiller skarpt ikke blot på det politiske liv, men på hele samfundet. Hvorfor er franskmændene så utilfredse? Hvad er der galt med republikken? Hvad ønsker franskmændene? Og hvad betyder det for Europa og Danmark.
Jørn Boisen. Lektor i fransk og institutleder. Uddannet fra Odense, Bordeaux og Paris. Har i mange år arbejdet med franske spørgsmål og på det seneste især fransk samfund, politik og historie.
https://podio.com/webforms/27179638/2089321 

Onsdag 9/3 kl. 10.00-10.45
FN's Verdensmål for bæredygtig udvikling 
Gennem diskussioner og quizzer opnår eleverne viden om Verdensmålene, hvor de er kommet fra, hvordan de hænger sammen og hvorfor de er vigtige – selv for os i Danmark. 
Eleverne vil i løbet af webinaret få viden om FN-organisationernes arbejde og opnå forståelse for hvad bæredygtig udvikling er. På un.dk/skoler kan I finde aktiviteter og materialer, I kan bruge i jeres videre arbejde med Verdensmålene. 
https://podio.com/webforms/26962881/2062690

Mandag den 14/3 kl. 10.00-11.00
MEP-udfordringen: De europæiske værdier - Forenet i mangfoldighed?
Deltag i debatten med Marianne Vind, medlem af Europa-Parlamentet og Susanne Branner Jespersen, LGBT+ Danmark. Der er tilknyttet undervisningsmaterialer.
Hvad enten det handler om abort stramninger, anti-lgbt lovgivning, eller ny måde at håndtere migration på kan det være svært for de europæiske medlemsstater at blive enige. 
Med 27 medlemsstater har det europæiske samarbejde udviklet sig siden den spæde begyndelse. Dette har i de seneste år, bragt vores fælles europæiske værdier i rampelyset. 
Truer EU’s interne splittelse om værdierne vores union, og er idéen om fælles europæiske værdier mellem så mange forskellige lande overhovedet mulig? 
Vi har budt en Europaparlamentariker til samtale med en ung stakeholder om EU’s værdier. Med afsæt i aktuelle problemstillinger, lægges der op til diskussion om vi behøver fælles værdier og hvordan vi skal håndhæve dem.
https://podio.com/webforms/26970035/2063580

Tirsdag 15/3 kl. 14.00-15.00
Kina nu – Hvordan kan vi forstå kinesernes syn på sig selv og på os? 
V/Jørgen Delman, Professor emeritus Københavns Universitet
Foredraget ser på følgende spørgsmål: Hvem er kineserne og deres ledere? Hvordan ser Kina på EU og Vesteuropæerne. Corona - os vs. dem. Sport og politik (OL og Peng Shaui ol.).
https://podio.com/webforms/27056345/2074158 

Tirsdag den 22/3 kl. 10.00-11.00
EU for begyndere: Europa-Parlamentet og demokrati 
v/Pernille Kjær Ramsdahl, oplægsholder i Oplev Europa, Europa-Parlamentets og
Europa-Kommissionens besøgscenter i København
Dette webinar zoomer ind på Europa-Parlamentet. Vi dykker ned i Parlamentets arbejde og funktion med fokus på hvor meget indflydelse Parlamentet rent faktisk har. 
Parlamentet bliver kaldt EU’s demokratiske grundlag, men hvor meget magt har Parlamentet egentlig - og er det nok, nu hvor det er den eneste direkte valgte EU-institution?
https://podio.com/webforms/27202413/2092118 

Onsdag den 23/3 kl. 10.30-11.30
EU og Rusland - eller hvordan bliver man gode venner igen i international politik?
v/Jon Kyst, European External Action Service, Europa-Kommissionen
Jon Kyst, dansk ruslandsekspert, der arbejder som diplomat i EU’s fælles udenrigstjeneste EEAS i Bruxelles i Belgien taler om det svære forhold mellem EU og Rusland. Hvordan har det udviklet sig siden Den kolde krigs afslutning? Hvad gør EU for at gøre forholdet bedre? Hvilken fordele har Danmark ved at være med i EU-landenes fælles udenrigspolitik? Hvordan bliver man diplomat? Og hvad laver en diplomat i det daglige arbejde?
https://podio.com/webforms/27146843/2085325

Fredag den 25/3 kl. 10.00-11.00
EU for begyndere: De fire forbehold
v/Mikkel Gaardsted Nielsen, oplægsholder i
Oplev Europa, Europa-Parlamentet og Europa-Kommissionens besøgscenter i København.
De fleste af os er klar over, at Danmark har nogle forbehold i EU-samarbejdet. Men hvad betyder de, og hvilke konsekvenser har de i nutidens Danmark?
Syd for grænsen betaler de med euro, Europol bekæmper grænseoverskridende kriminalitet, og i forsvarssamarbejdet arbejder de for vores fælles sikkerhed. Til fælles har de, at Danmark ikke deltager.
https://podio.com/webforms/27202485/2092122 

Mandag 28/3 kl. 10.00-11.00
Orbán og den demokratiske udfordring
v/Vibe Termansen, journalist og forfatter
Den 3. april er der valg i EU's eneste ikke-demokrati, Ungarn, et land, hvor parlamentsformanden har kaldt oppositionen for Ungarns største sikkerhedsmæssige problem, som sikkerhedstjenesten burde tage sig af. 
Premierminister Viktor Orbán har i den grad sørget for, at det bliver op ad bakke for oppositionen at vinde, men det kan faktisk hænde, at den gør det alligevel. Hvis den gør, venter endeløse udfordringer. For eksempel er det uvist, om Orbán vil gå af eller lave en Trump 2.0. Hvad betyder det ungarske parlamentsvalg for demokratiet i Ungarn - og for EU?
https://podio.com/webforms/27128726/2083200

Onsdag den 30/3 kl. 10.00-11.00
EU for begyndere: Europa-Kommissionen og demokrati 
v/Mikkel Gaardsted Nielsen, oplægsholder i Oplev Europa, Europa-Parlamentet og
Europa-Kommissionens besøgscenter i København.
Hvor kommer EU-lovgivningen fra? Hvem sørger for at EU’s regelsæt bliver overholdt? Og hvem forvalter EU-budgettet? 
Svaret på alle disse spørgsmål er Europa-Kommissionen. Selvom de færreste ved præcis, hvilken rolle de spiller, er Europa-Kommissionen en af de mest centrale institutioner i EU’s politiske landskab. TIl dette webinar danner vi os et overblik over Europa-Kommissionens arbejde, og hvordan de påvirker lovgivningsprocessen.
https://podio.com/webforms/27206022/2092600

Torsdag den 31/3 kl. 13.00-14.00
Georgien - verdens måske mest undervurderede land
Georgien byder på en rig kultur, blodig historie og har de seneste årtier været igennem både fredelig revolution, invasion og nogle vilde politiske eksperimenter.
Lasse Henriksen er uddannet journalist, har boet i Georgien og vil på dette webinar fortælle, hvorfor landet er så fascinerende.
https://podio.com/webforms/27133572/2083805

Torsdag den 7/4 kl. 10.00-11.00
EU for begyndere: Tyskland og EU 
v/Pernille Kjær Ramsdahl, oplægsholder i Oplev Europa, Europa-Parlamentets og
Europa-Kommissionens besøgscenter i København
Tyskland er Danmarks vigtigste samarbejdspartner, vores naboland og en magtfuld stemme
i det europæiske samarbejde. 
Derfor skal vi i dette webinar undersøge, hvad der kendetegner netop Tysklands forhold til og rolle i EU! 
Under webinaret vil vi sammenligne Tyskland og Danmarks forhold til EU. Vi sætter fokus på aktuelle problemstillinger, såsom flygtningekrisen, for at danne os et overblik over forskelle og ligheder.
https://podio.com/webforms/27206065/2092602