Der kommer løbende nye aktiviteter til som efterskoleansatte kan deltage i.
Det er dog et krav, at efterskolen, hvor man arbejder, skal være en del af Efterskoleforeningens Erasmus+ konsortium - deadline for optagelse er 18.januar 2024.
1. EU kursus i Bruxelles omhandlende EU og det europæiske fællesskab - forår/efterår 2024.
Formålet med kurset er at give kursisterne en bred viden om EU’s institutioner, det daglige arbejde i Bruxelles samt nuværende og fremtidige problemstillinger indenfor det europæiske fællesskab. Herudover hvordan man som underviser kan kvalificere undervisningen omhandlende EU i forhold til at kunne skabe sammenhæng mellem de politiske beslutningsprocesser i EU og Danmark, samt refleksion over Danmarks deltagelse i det europæiske samarbejde. Der vil ydermere være fokus på hvordan man som skole kan arbejde med EU i undervisningen samt i skolens hverdag.
2. Kontaktseminarer i Europa med skoler fra hele Europa omhandlende bæredygtighed og global dannelse - Berlin 7-9. oktober 2024
Formålet med seminarene er at sætte fokus på undervisningen i bæredygtighed, skolens arbejde med global dannelse i undervisningen og på rejserne i samarbejde med jævnaldrende unge fra Europa. Der vil være rig mulighed for det personlige møde mellem den enkelte kursist og lærere fra andre europæiske lande. Der vil på kurset være fokus på best practice i forhold til rejser og online samarbejde som en del af elevernes undervisning. Herudover vil deltagerne få en bred viden om, hvordan man kan søge midler til nordisk og europæisk samarbejde. Der vil være rigeligt med samarbejdspartnere fra skoler i hele Europa til alle deltagerne.
3. Skolebesøg på international kostskole omhandlende hvordan man kan arbejde med global dannelse - forår/efterår 2024.
Vi besøger en UWC skole i Europa og vil på studieturen have fokus på hvordan vi som skoleform kan arbejde med global dannelse og udnytte kostskoledelen til at eleverne udvikler global dannelse. Det der adskiller UWC-skoler fra andre internationale skoler er den diverse gruppe af elever, der kommer fra hele verden og med meget forskellige baggrunde, for at lære og bo sammen og for sammen at leve UWC-missionen: ”To make education a force to unite people, nations and cultures for peace and a sustainable future”. United World College's 18 skoler, fordelt på fire kontinenter, udbyder uddannelse til over 9500 elever hvert år. Hver skole har dets egen unikke karakter og identitet, der også påvirkes af deres værtsland, konkrete placering, den kulturelle kontekst samt det omkringliggende samfund.
4. Tysk kursus - Berlin 21-24. maj 2024
Formålet med kurset er efteruddannelse målrettet tysklærere med fokus på det tyske sprog samt kultur og samfundsforhold i Tyskland. Kurset gennemføres på tysk og er for undervisere fra hele Europa.
5. Praksisfaglighed i Trondheim 21-24. maj 2024
Som opfølgning på konfencen om praksisfaglighed d. 20.nov inviterer Efterskoleforeningen til at deltage i Efterskolernes Praksisnetværk. Formålet med netværket er at styrke kompetenceudvikling og viden om mere praksis i undervisningen på efterskoler. Derfor inviteres netværket på en studietur/kursus i Trondheim i Norge d. 21.-24. maj. Udgifterne dækkes af Erasmus+. Info og tilmelding til turen sker på det første netværksmøde d. 25. januar – tilmelding til Praksisnetværket : https://www.efterskolerne.dk/For-efterskoler/Kurser-og-moder/Kurser/2024/Praktisk_Netvaerk_januar
Ved at afholde et kursus på en af Universitetsskolerne i Trondheim, får deltagerne viden og inspiration fra det norske skolesystem. Kurset afholdes med deltagere fra skolerne i Trondheim, hvorfor der bliver mulighed for erfaringsudveksling og netværk.Bestyrelsen i Efterskoleforeningen var i april 23 på studietur til Trondheim. Vi har således allerede opbygget et kendskab til vores kontaktskoler i Trondheim. Norge har ligesom Danmark et ønske om at styrke praksisfagligheden, samtidig er de et lille skridt foran i forhold til både fag og prøver på området.
Tilmeld til digitalt informationsmødet den 14. december 2023 kl. 11.50-12.40 her