Formål
Pedelkurset skal give deltagerne relevant faglig viden og inspiration, og det skal give mulighed for at danne netværk med andre inden for samme arbejdsområde.
 
Indhold
På dette kursus er der to længere forløb.
Mandag afvikler vi et udvidet kursus i udarbejdelse af DKV-planer. Reglerne for eksisterende byggeri er skærpede, således at der nu er krav om, at drift-, kontrol og vedligeholdelse af brandforhold i og ved bygninger skal følge bygningsreglementets nye ”DKV-vejledning”. Per Frandsen fra brand- og redning Sønderjylland, som tidligere har holdt oplæg på et pedelkursus, kommer igen og gennemgår de forskellige krav, det stilles fra myndighedernes side.
 
Tirsdag har vi fokus på Vild med Vilje, eller pleje af grønne områder uden ukrudtsbekæmpelsesmidler. Vi skal besøge Viby Efterskole, hvor Anders Stærmose Overgaard, Karsten Bjerre og Rikke Stellini vil fortælle om projektet Vild Viby. Skolen stræber efter at skabe et naturvildt område, som giver eleverne mulighed for aktiv projektdeltagelse og hver årgang får direkte adgang til naturfaglig læring og hverdagsudforskning af arter og planters mangfoldighed med omlægning af grønne områder. 
Vi skal også besøge Vesterdal Efterskole, som har indrettet den nybyggede idrætshal, og udeområder i tilknytning til hallen, således at idræt og bevægelse tilpasses en målgruppe, der ikke nødvendigvis har idræt som primær interesse. Forstander Peter Aagaard vil fortælle om overvejelserne, der ligger bag.
 
Målgruppe
Pedelansatte på efterskolerne.
 
 
Tilmelding
Der åbners for tilmelding onsdag den 23. oktober kl. 10.00.
 
 
Praktiske informationer
  • 28. april 2025 - 29. april 2025
  • 3.700kr.
  • Brogaarden, Abelonelundvej 40, Strib, 5500, Middelfart
  • Tilmeldingsfrist: 02. marts 2025